Piet van der Zee

Piet van der Zee (1952)
In mijn schilderijen ga ik weinig onderwerpen uit de weg,landschappen, stillevens, religieuze werken en ook portretten.Mijn stijl is realistisch, maar ook het impressionistische (meer suggestief) spreekt me aan.Wat mij ook ‘triggert’ is de geweldige kleurenvariëteit van mens en natuur.Als je goed kijkt dan zie je dat niets puur groen is, of blauw, of welke kleur dan ook.Alles om ons heen bestaat uit een oneindig aantal kleur facetten.Dit aspect probeer ik ook in mijn schilderijen uit te laten komen. Veel van mijn eerste schilderijen maakte ik met gouache (plakkaatverf).De laatste tijd werk ik weer meer met acryl.Omdat ik het gewoon ook leuk vind, maak ik de lijsten zelf, het vormt toch één geheel.

Voor Piet’s schilderlessen, zie Schilderlessen van Piet.

Voor meer informatie, zie: www.pietvanderzee.nl