Gastexposanten 14 november t/m 30 december

De gastexposanten in deze periode zijn:

Hetty van Wijk (sieraden), Wilma, Poot (schilderijen) en Meggy Janssen (glaswerk).

Hetty van Wijk: Heeft nieuwe kunstvorm gevonden in het maken van Monumentale Kettingen.
Deze kettingen zijn geïnspireerd door internationele klederdracht en folklore waarbij ondermeer gebruik wordt gemaakt van bamboekoraal, delftsblauwe porseleinen kralen uit China, zilveren en gouden streekobjecten maar ook bronzen geitenbellen en andere bijzondere materialen.
Met name in de nieuwe collectie zijn zoetwaterparels en edelstenen verwerkt

Wilma Poot (1963) uit Woerden is autodidact beeldend kunstenaar. Zij ‘schildert’ fiber art-portretten en dieren met haaknaald en draad. De ontwerpen kenmerken zich door de sprekende ogen en fraaie texturen. Tevens schildert zij met acryl- en olieverf op doek, paneel of in 3D. Haar schilderijen worden laag voor laag – vaak in transparanten – opgebouwd. De portretten hebben een frisse krachtige uitstraling, energieke vormen en boeiende kleurencombinaties.

Meggy Janssen: Kenmerkend voor het werk van Meggie is haar voorkeur voor kleur. Haar werk varieert van het maken van sieraden, het bouwen met glas door middel van verlijming, het versmelten tot objecten en maakt er in combinatie met hout,design meubelen van.